„Többség – kisebbség együttélése” – VII. Nemzetközi Tudományos Szimpózium

       A Selye János Egyetem Tanárképző Kar Neveléstudományi Tanszéke, Biológia Tanszéke, és a Szlovákiai Magyar Akadémiai Tanács 2019. nov. 5–6-án nemzetközi tudományos szimpóziumot rendezett a SJE Konferencia-központjában.
Az előítéletek formálása gyakran az előző generációk tapasztalataiból, attitűdjeiből táplálkozik. Ha ehhez más jellegű információk, tapasztalatok társulnak, akkor a fiatalnak lehetősége van átértékelni addigi véleményét. Ezért szükséges rendszeresen foglalkozni a toleranciával, az együttműködéssel, mivel ez tanult készség, fontos szociális kompetencia.
A Selye János Egyetem Tanárképző Kara most harmadik éve működteti a „Többség – kisebbség együttélése” c programját, amely a Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériuma támogatásával zajlik – idén Többség–kisebbség együttélése III – Mit tudunk egymásról? címmel (D047/2019/13). Ebbe a programba eddig több, mint tíz alapiskola és középiskola lett bevonva. A találkozókon és a tolerancia tréningeken kívül a program keretében tolerancia felmérés is zajlik. Ez a konferencia az eddigi kutatások eredményeit, a műhelytalálkozók tapasztalatait prezentálta. A szimpózium a Magyar Tudomány Ünnepe, valamint a  szlovákiai Tudományok és Technika Hete keretén belül valósult meg, 5 ország előadóinak részvételével.

A program ITT tölthető le.